KVW Koningshaven

5 februari 2015

KVW 2021:

Hallo allemaal,

Helaas stoppen Manon en Danielle met het organiseren van KVW Konigshaven met pijn in ons hart vandaar dat KVW dit jaar niet door kan gaan.

Mar als we gemotiveerde vrijwilligers kunnen vinden die het over zouden willen nemen dan kan het volgende jaar wel door gaan als je geïnteresseerd bent om de organisatie over te nemen kun je ons mailen.

Hopelijk hiervoor jullie begrip en bedankt voor de mooie jaren!

jullie kunnen contact opnemen via kvwkoningshaven@gmail.com.

Kerngroep KVW Koningshaven

 Wie zijn wij?

Een keer per jaar is er gedurende een week KVW Koningshaven. Deze week vindt plaats tijdens de laatste week van  de zomervakantie van het basisonderwijs. Gedurende de week kunnen groepen kinderen deelnemen aan allerlei activiteiten die plaatsvinden omtrent een speciaal thema. Deze activiteiten zijn opgezet door de kerngroep van KVW Koningshaven. Deze kerngroep en bestuur bestaan uit een aantal vrijwilligers uit het gebied Koningshaven. De kerngroep en bestuur zijn het gehele jaar bezig met de voorbereiding van het KVW.

Tijdens de week dat het KVW plaatsvindt worden de kinderen ingedeeld in verschillende groepen. In deze groepen worden de hele week activiteiten uitgevoerd. De groepen worden begeleid door vrijwilligers uit de wijk. Daarnaast zijn er ook reddertjes. Reddertjes zijn de jongeren uit de wijk die niet meer mee kunnen doen met de week zelf maar te jong zijn voor leiding te zijn.

De activiteiten die georganiseerd worden zijn gericht op recreatie, creativiteit en ontspanning in een bepaald thema.

Om een indruk op te doen bekijk dan eens de foto’s uit de oude doos!

Wanneer mag je mee doen?

Aangezien wij vaak vragen krijgen over wanneer je mee mag doen met KVW Koningshaven vertellen wij dit jullie graag! Kinderen die in de wijk Koningshaven en omgeving wonen mogen mee doen aan KVW Koningshaven.

De doelgroep voor KVW Koningshaven zijn kinderen die in groep 3 zitten of 6 jaar zijn tot en met kinderen in groep 8. Deze groep kinderen wordt verdeeld in verschillende groepjes, wel wordt er rekening gehouden met voorkeuren maar het kan zo maar eens zijn dat je tegen wat oudere kinderen een spelletje moet spelen. Ook hebben we de activiteiten gebaseerd op het gemiddelde van onze doelgroep. Dit zodat alle kinderen zo goed mogelijk mee kunnen doen.

Wanneer je in de eerste klas van de middelbare zit (die leeftijd verschilt best wel) mag je mee doen als reddertje.

Wanneer je 15/16 bent mag je mee doen als hulpleider en vanaf je 18 jaar ben je een hoofdleider.

Weekprogramma

KVW koningshaven organiseert elk jaar een nieuw en actief programma. Elk jaar staat altijd in een bepaald teken van een thema. De gehele week zijn er voor je groep punten te verdienen aan de hand van opdrachten en spellen. Wie er aan het einde van de week de meeste punten heeft verdiend die wint een mooie prijs! En natuurlijk hebben we voor diegene die helaas niet hebben gewonnen een prijs voor de inzet van de week. Daarnaast hebben we ook een sportiviteitsprijs, deze is voor het groepje dat het eerlijkste/fanatiekste en leukste heeft meegedaan de week.

Wij zijn voor aankomend jaar alweer druk bezig met de voorbereidingen van een nieuwe week. Hieronder vindt u de planning van KVW Koningshaven 2019: CARNAVAL.

Op maandagochtend beginnen we met een opening op de speelplaats van Basisschool Pendula (dit is onze thuisbasis). Vervolgens worden de groepjes bekend gemaakt en de leiding van de groepjes. de rest van de dag staat in het teken van kennismaking, er worden op maandag al de eerste punten verdiend!

Op dinsdag hebben we een leuke crazy 88 + ruilspel voor jullie opgesteld en gaan we ’s middags het Stuivesantplein onveilig maken.

Op woensdag gaan we dit jaar op weg naar de Kampeerboerderij De Kiek, voor onze 2 daagse overnachting.

Op donderdag worden de kinderen op tijd wakker gemaakt en gaan we met z’n alle ontbijten. Hierna volgt een actieve dag vol met leuke activiteiten en s’avonds een feestje!

Op vrijdag zullen we naar het gezellige avondje iedereen weer opgewekt en netjes verwachten bij alweer de allerlaatste dag van KVW Koningshaven.

Wij zullen die ochtend nog gezellige spelletjes spelen en tot slot afsluiten bij de bijzondere prijsuitreiking.
Wij nodigen altijd op vrijdagmiddag de ouders uit om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn.

Op het einde van deze middag zwaaien wij met z’n alle de kinderen weer uit en zien we jullie graag volgend jaar weer terug! :)

Voor meer impressie verwijs ik jullie graag door naar de foto’s uit de OUDE DOOS.

Regels

1. We werken samen, je hebt respect voor iedereen en er wordt niet gepest

2. Je luistert altijd na jouw groepsleiding en naar de reddertjes

3. Je blijft bij je groep, als er iets is gebeurd ga je altijd gelijk na je leiding toe.